ADRAF

  • Mărește dimensiunea fontului
  • Dimensiunea fontului normală
  • Micește dimensiunea fontului

Ford începe producţia de motoare în noua fabrică de talie mondială din România; primul motor produs este liderul clasei EcoBoost 1.0 litri


•    Ford începe producţia de motoare la noua fabrică de clasă mondială din Craiova, România

•    Ford a investit 180 milioane EUR (aproximativ 235 milioane USD) pentru transformarea şi modernizarea fabricii de motoare de la Craiova

•    În total, Ford investeşte peste 675 milioane EUR (aproximativ 875 milioane USD) în fabrica de motoare şi autovehicule de la Craiova

•    Primul motor care va fi construit de către Ford la Craiova este liderul clasei EcoBoost de 1.0 litri, în trei cilindri
CRAIOVA, România, 10 mai 2012 –Ford Motor Company a marcat astăzi inaugurarea oficială a producţiei de serie la noua fabrică de motoare de talie mondială din Craiova, România.

Noua fabrică de motoare este rezultatul unei investiţii de 180 milioane EUR (aproximativ 235 milioane USD) efectuate de Ford. În total, Ford investeşte peste 675 milioane euro (aproximativ 875 milioane USD) în producţia de motoare şi vehicule în România.  

Primul motor construit de Ford în România este cel pe benzină de înaltă tehnologie EcoBoost 1.0 litri. Construit de asemenea şi la uzina Ford din Köln, Germania, motorul EcoBoost de 1.0 litri în trei cilindri, cu caracteristicile turbo şi injecţie directă, este cel mai mic motor pe benzină construit de Ford. În prezent, el este introdus în Europa la modelul Ford Focus (versiunile 100 CP şi 125 CP), fiind unanim apreciat pentru eficienţa consumului de combustibil, performanţă  şi rafinament.

Noul motor va fi de asemenea disponibil la noul Ford B-MAX (100 CP şi 120 CP), Ford C-MAX şi Ford Grand C-MAX, precum şi la mai multe alte autoturisme Ford pe viitor.
 
„Astăzi este o zi importantă care marchează introducerea unui nou nivel de producţie avansată în această parte a Europei,” a declarat Dirk Heller, directorul Ford Europa pentru producţie şi operaţiuni grupuri motopropulsoare. „Cu produse de referinţă precum motorul EcoBoost 1.0 litri şi noul B-MAX, care va intra în producţie spre sfârşitul acestui an, Craiova este foarte importantă pentru viitorul succes al Ford în Europa.”   
 
Jan Gijsen, preşedintele Ford România, a adăugat: “Craiova joacă un rol foarte important în reţeaua globală de producţie Ford. Investiţia noastră a transformat uzina de producţie motoare din Craiova într-una dintre cele mai competitive şi moderne fabrici din industria auto. ”

Uzina de motoare de la Craiova va funcţiona într-o singură tură, dar Ford intenţionează să introducă alte ture în viitor, pe măsură ce va creşte cererea din partea clienţilor.

„Sunt foarte mândru să anunţ inaugurarea oficială a producţiei de motoare la noua noastră fabrică din Craiova”, a spus Ian Pearson, şeful  Secţiei de Producţie Motoare, Ford România. „Această fabrică va furniza o capacitate de producţie avansată şi sustenabilă.”

„De exemplu”, a spus Pearson, „noile tehnologii avansate de producţie reduc volumul lichidului de răcire necesar la prelucrarea pieselor de aluminiu ale motorului la doar patru sau cinci mililitri pe componentă, de la un nivel obişnuit de până la doi litri.”

Noul B-MAX, care va intra în producţie de serie la fabrica din Craiova anul acesta, va fi disponibil în ambele versiuni 100 CP şi 120 CP ale motorului EcoBoost de 1 litru. Echipat cu sistemul Ford Auto-Start-Stop standard, motorul 120 CP EcoBoost atinge emisii record de CO2 de 114g/km şi un consum de combustibil de 4,9l/100km (57,6mpg), cu 15 procente mai economic decât competitorii săi cheie.

Modelul Focus echipat cu motoarele EcoBoost 100 CP şi 125 CP oferă un consum record de combustibil de 4,8l/100km (58,9mpg) şi emisii CO2 de 109g/km , respectiv 5.0l/100km (56,5mpg)  şi emisii de CO2 de 114g/km.
Despre Ford Motor Company


Ford Motor Company, un lider mondial al industriei auto, cu sediul în Dearborn, Mich., produce sau distribuie autovehicule pe şase continente. Având aproximativ 166.000 de angajaţi şi 70 de fabrici în întreaga lume, printre mărcile auto ale companiei se numără Ford şi Lincoln. Compania oferă servicii financiare prin intermediul Ford Motor Credit Company. Pentru mai multe informaţii despre produsele Ford, vizitaţi www.fordmotorcompany.com.

Ford Europa se ocupă cu producţia, comercializarea şi operaţiunile de service ale vehiculelor marca Ford pe 51 de pieţe individuale şi are aproximativ 66.000 de angajaţi. Pe lângă Ford Motor Credit Company, operaţiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Servicii pentru Clienţi şi 22 de unităţi de producţie, inclusiv întreprinderi mixte. Primele maşini Ford au fost livrate în Europa în 1903 - în acelaşi an în care a fost fondată Ford Motor Company. Producţia europeană a început în 1911.
27 aprilie, la Hotel Hilton din Bucureşti.

 

Showroom-uri